Διαχείριση πολυκατοικίας: Ποια είναι η σωστή διαδικασία παράδοσης – παραλαβής της διαχείρισης ενός κτηρίου;

Σύμφωνα με τον κανονισμό της κάθε πολυκατοικίας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση εκλέγεται ο διαχειριστής του κτηρίου. Ο απερχόμενος διαχειριστής αφού ελεγχθεί για τα πεπραγμένα του πρέπει να παραδώσει τα εξής:

  • Ταμείο της πολυκατοικίας
  • Κλειδιά κοινοχρήστων χώρων
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας ενοίκων-ιδιοκτητών
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας συνεργείων
  • Βιβλίο τήρησης Πρακτικών Γενικών Συνελεύσεων
  • Σύσταση-Κανονισμός της πολυκατοικίας

Στα πρακτικά που θα γραφτούν στο τέλος της συνέλευσης θα πρέπει να αναφέρεται το όνομα του νέου διαχειριστή, τα στοιχεία του και το σύνολο του ποσοστού των συνιδιοκτητών που τον εξέλεξε.

Σε περίπτωση εξωτερικής διαχείρισης θα πρέπει να συναφθεί ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ του εκπροσώπου των ιδιοκτητών και της εταιρείας όπου θα αναγράφονται με σαφήνεια οι όροι συνεργασίας.

Με την ανάθεση της διαχείρισης σε εταιρεία , οι ιδιοκτήτες εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο ενώ παράλληλα οι εργασίες που αφορούν τα κοινόχρηστα γίνονται από εξειδικευμένους ανθρώπους με εμπειρία σε ανάλογα θέματα.

Η ανεξαρτησία των 2 τμημάτων μας, HOME PARTNERS και BUSINESS PARTNERS μας δίνει το δικαίωμα στην εξειδίκευση και η συνεργασία τους μας δίνει τη δυνατότητα να μπορούμε να παρέχουμε στους πελάτες μας τις καλύτερες τιμές της αγοράς, προσαρμόζοντας πακέτα προσφορών για το σπίτι και τον επαγγελματικό σας χώρο σας.

Απολύμανση-Απεντόμωση-Μυοκτονία: Τι καλύπτει κάθε μία από τις παραπάνω εφαρμογές;

Πρόκειται για εφαρμογές που διατηρούν την δημόσια υγεία σε ασφαλή επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα:

  • Με την Απολύμανση καταστρέφονται ή απομακρύνονται παθογόνοι και δυνητικά παθογόνοι μικροοργανισμοί από επιφάνειες, αντικείμενα και χώρους.
  • Κατά την εφαρμογή της Απεντόμωσης εξοντώνονται ή περιορίζεται και ελέγχεται ο πληθυσμός όλων των ειδών εντόμων.Επίσης πραγματοποιείται προληπτικά για να μην εισχωρήσουν έντομα και αποτελέσουν εστίες μόλυνσης στους χώρους.
  • Όταν πραγματοποιείται η Μυοκτονία ελέγχεται και μειώνεται ο πληθυσμός των τρωκτικών ,ποντικιών και αρουραίων που βρίσκονται σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους κατοικιών ή επαγγελματικών χώρων.

Απολύμανση-Απεντόμωση-Μυοκτονία: Πόσο επηρεάζει η κάθε εφαρμογή ευαίσθητες ομάδες(παιδιά, ζώα, ηλικιωμένοι, ασθενείς);

Όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιεί η Εταιρεία είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων για χρήση σε κατοικημένους χώρους. Το προσωπικό της εταιρείας είναι εξειδικευμένο και ακολουθεί σύγχρονες μεθόδους καταπολέμησης εντόμων δημόσιας υγείας με φάρμακα που περιλαμβάνουν νέες δραστικές ουσίες . Αναλυτικότερα τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούνται έχουν ελάχιστη τοξικότητα για τα θηλαστικά και είναι ακίνδυνα και άοσμα για τους ανθρώπους.

Σε κάθε περίπτωση όσο ακίνδυνα και να είναι τα φάρμακα θα πρέπει να τους δίνεται η δέουσα προσοχή και να ακολουθούνται από τους πελάτες οι οδηγίες που τους δίνονται από το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας.

Η ανεξαρτησία των 2 τμημάτων μας, HOME PARTNERS και BUSINESS PARTNERS μας δίνει το δικαίωμα στην εξειδίκευση και η συνεργασία τους μας δίνει τη δυνατότητα να μπορούμε να παρέχουμε στους πελάτες μας τις καλύτερες τιμές της αγοράς, προσαρμόζοντας πακέτα προσφορών για το σπίτι και τον επαγγελματικό σας χώρο σας.

Κάθε πότε χρειάζεται να γίνεται Απεντόμωση;

Η Απεντόμωση χρειάζεται να γίνεται δύο φορές τον χρόνο σε οικιακούς χώρους και γραφεία εκτός και υπάρχει συγκεκριμένο πρόβλημα όπου θα χρειαστούν περισσότερες εφαρμογές. Συνήθως πραγματοποιείται όταν ξεκινάει το φθινόπωρο δηλαδή από Σεπτέμβρη μέχρι μέσα Νοέμβρη και την άνοιξη από Απρίλιο μέχρι Ιούνιο όπου υπάρχει έξαρση κατσαρίδων και εντόμων. Επίσης καλό είναι να γίνεται έγκαιρα και προληπτικά η απεντόμωση πριν δημιουργηθεί το πρόβλημα.

Όσον αφορά τους επαγγελματικούς χώρους χρειάζεται να γίνεται απεντόμωση κάθε 1-3 μήνες ανάλογα την επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τί χρειάζεται να κάνω πριν και μετά την απεντόμωση;

Πριν την εφαρμογή της απεντόμωσης είναι αναγκαίο να έχετε καθαρίσει τον χώρο όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η απεντόμωση  και να μην έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο σκεύασμα για απώθηση ή καταπολέμηση.

Μετά την απεντόμωση καλό θα ήταν να αερίσετε τον χώρο τις πρώτες ώρες και εάν θέλετε να σφουγγαρίσετε να το κάνετε μετά από 4-5 ώρες αφού θα έχει στεγνώσει το φάρμακο. Πάντα να ακολουθείτε τις οδηγίες του γεωπόνου της εταιρείας.

Γιατί πρέπει να κάνω συντήρηση πυροσβεστήρων;

Είναι σημαντικό να γίνεται συντήρηση  των πυροσβεστήρων κάθε χρόνο για να ελέγχεται η λειτουργικότητα τους. Ο πυροσβεστήρας περιέχει σκόνη η οποία αποτελείται από αδρανή υλικά και από υλικά που βοηθούν στην κατάσβεση. Με την πάροδο του χρόνου τα υλικά ομογενοποιούνται και δημιουργούν σβώλους.

Για αυτό τον λόγο  χρειάζεται να αδειάσει ο πυροσβεστήρας ,να τριφτούν οι σβόλοι ώστε να ξανά γίνουν σκόνη και να μπορεί να είναι λειτουργικός και πάλι ο πυροσβεστήρας. Κατά την διαδικασία της συντήρησης ελέγχεται ο πυροσβεστήρας εάν χρειάζεται αναγόμωση. Όταν πραγματοποιείται αναγόμωση αντικαθίστανται εξολοκλήρου το κατασβεστικό υλικό του πυροσβεστήρα.

Με αυτόν τον τρόπο πραγματοποιείται η ετήσια συντήρηση του πυροσβεστήρα.

Πόσο σημαντικός είναι ο καθαρισμός σε μια πολυκατοικία;

Ο καθαρισμός σε μια πολυκατοικία είναι πολύ σημαντικός για να διατηρούνται ασφαλή και καθαροί οι κοινόχρηστοι χώροι της πολυκατοικίας, προσφέροντας ένα υγιές και ποιοτικό περιβάλλον στους κατοίκους. Το υγιές και ποιοτικό περιβάλλον επιδρά θετικά στην υγεία των κατοίκων καθώς αποτρέπει την ανάπτυξη ασθενειών και αλλεργιών. Συνίσταται ο αποτελεσματικός καθαρισμός σε μια πολυκατοικία να πραγματοποιείται τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα, ανάλογα την πολυκατοικία.

Τί ενέργειες αναλαμβάνει η εταιρεία εάν κάποιος ενοικιαστής ή ιδιοκτήτης δεν πληρώνει τα κοινόχρηστα;

Αρχικά στην περίπτωση που κάποιος ενοικιαστής ή ιδιοκτήτης δεν πληρώνει τα κοινόχρηστα, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας επικοινωνεί προσωπικά μαζί του για να τον ενημερώσει για τα ανεξόφλητα ποσά των κοινοχρήστων που πρέπει να εξοφληθούν.

Εάν το άτομο δεν υπακούσει και συνεχίσει να μη πληρώνει τα ανεξόφλητα ποσά η διαχείριση αναφέρει το θέμα στην συνέλευση της πολυκατοικίας και οι κάτοικοι της πολυκατοικίας αποφασίζουν μαζί με την διαχείριση εάν το θέμα θα φτάσει στα δικαστήρια, όπου η εταιρεία με τον αρμόδιο δικηγόρο της αναλαμβάνει να κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την εξόφληση των ποσών.